Hoe helpt C-Kracht mij van mijn pijnklachten af?

Onze manier van denken maakt het behandel spectrum al onwijs breed en daar creëren we dagelijks de meest bizarre resultaten mee. We nemen je mee in een aantal voorbeelden van technieken en denkwijze die we gebruiken.

Houdings- en bewegingsanalyse

Door uitvoerig de houding en beweging te analyseren kunnen we al gigantisch veel informatie verkrijgen over eventuele compensatie patronen die bij jou tot deze pijnklacht of beperking hebben geleid.

Manual Muscle-testing

Met deze methode testen we welke spieren er zwak zijn en voor problemen zorgen. We kunnen het hele lichaam met elkaar verbinden om zo tot de bron van de klachten te komen en zo snel mogelijk verbetering op de laten treden.

Chapman Reflexes

Deze techniek is uitgevonden door osteopaat Frank Chapman en bestaat uit het activeren van bepaalde punten op het lichaam die direct voor een verbetering van spier- en orgaanfunctie kunnen zorgen.

Active Release

Dit is een extreem effectieve techniek om gespannen en/of verkleefde spieren, pezen, banden en bindweefsel snel ontspannen en vrij te krijgen.

Reset-techniek

Deze techniek zorgt ervoor dat we op pijnvrije manier de desbetreffende spieren neurologisch herprogrammeren zodat ze vrijwel direct beter functioneren.

NeuroFascial therapy

Dit is de meest verbindende denkwijze die we hebben: onze eigen methode welke ontstaan is uit meerdere stromingen. De fascia is een vezelachtige, collageen-gebaseerde structuur die gevonden wordt door het hele lichaam. De fascia heeft als taak alles met elkaar te verbinden en vorm te geven. Een goed voorbeeld om een beeld te krijgen is een stukje kipfilet van de slager: hier zit een stevig, vezelachtig wit membraan omheen; de fascia van de kip. Maar er zijn natuurlijk veel meer functies van de fascia dan alleen het omringen van weefsel.

De fascia omringt tevens individuele spieren, hele groepen spieren, bloedvaten en zenuwen. Daarom is dit orgaan hetgeen wat het skeletspier systeem, het vaatstelsel en het zenuwstelsel met elkaar verbindt. 

De fascia loopt letterlijk van top tot teen en van pink naar pink in allerlei kruislingse patronen. Dit weefsel is van oorsprong heel flexibel en kan grote druk en trekkrachten weerstaan, mits het gezond is.

Functionele Neurologie

Vanuit de hoek van osteopathie is ons de basis aangeleerd van het leren denken vanuit organen en de daarbij betrokken wervels en weefsels. Zo zit er een compleet netwerk aan zenuw connecties die organen met wervels en spierzones verbinden. Door middel van orgaan mobilisaties, voeding en lifestyle kunnen we meerdere troeven inzetten om het desbetreffende orgaan te ondersteunen en de klachten nog sneller en beter te verhelpen.  

Stap 1

Zelfstandig invullen van onze vragenlijst

Door onze uitgebreide vragenlijst in te vullen krijgen we enorm veel inzicht in de potentiële oorzaken van de klachten. Hierdoor kunnen we sneller gerichter aan de slag.

Stap 2

Gratis intakegesprek en/of proefbehandeling

Tijdens dit consult komen we tot de kern. Samen bespreken we de uitkomst van de vragenlijst, om zo een realistisch behandelplan op te zetten.

Stap 3

Checken van diverse gezondheids parameters

Door deze metingen af te nemen krijgen we verregaand inzicht in de interne gezondheid van het lichaam. Zo laten we niks aan het toeval over.

Stap 4

Starten met het behandelen van zwakke schakels

We beginnen met grondige houding en bewegingsanalyses samen met uitvoerige spierfunctie testen. Na het lokaliseren van de problemen gebruiken we spier en bindweefsel manipulaties om de compensaties weer te herstellen.

Stap 5

Lifestyle advies voor een blijvend resultaat

Een gezond lichaam betekent beter herstel. Met het optimaliseren van voeding, slaap en ademhaling creëren we nog beter resultaat. Aan de hand van regelmatige updates van jou als klant, bewegen we mee met de uitdagingen die jij tegenkomt in jouw unieke proces en sturen we bij waar nodig.

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.