Overzicht

Alle

C-kracht is een holistische gezondheidspraktijk. Ongeacht met welke klachten we te maken hebben, we bekijken het vanuit het gehele plaatje (holistisch).De diensten van C-kracht zijn:


- Verhelpen van complexe en chronische pijnklachten
- Coaching bij afvallen, aankomen en stressmanagement
- Bieden van persoonlijk afgestemde ondersteuning bij chronische aandoeningen zoals (Reuma, diabetes, schildklieraandoeningen, kanker, burn-out) met leefstijl, training, voeding en supplementen.
- Begeleiden we mensen met (personal) training
- Maken van sport- en trainingsschema’s op maat
- Topsport begeleiding in diverse sporten
- We geven informatieve cursussen en lezingen over gezondheid

Wij zijn behandelaars van spieren, bindweefsels en gewrichten. Maar ervaring leert dat behandeling maar 1 pijler is in het proces van herstel. Als leefstijlcoach ondersteunen we jouw verder op de gebieden: Slaap, stress, beweging, ademhaling en voeding. We gebruiken een heel breed scala aan denkwijzen welke tot eenzelfde doel leiden; optimaal herstel, vitaliteit en gezondheid.

We maken gebruik van kennis uit veel vakgebieden. Zie onderstaand overzicht om inzicht te krijgen in ons anatomische vizier:
- Osteopathische technieken
- Toegepaste Kinesiologie
- Chapman Reflexes
- Massagetherapie
- Functionele neurologie
- Lifestyle coaching (NLP)
- NeuroResetTherapie
- Krachttraining
- Conditietraining
- Anatomy Trains
- Preventieve & functionele geneeskunde
- Manual Muscle Testing
- Active Release therapie
- Artrokinematica
- Chiropractie technieken
- Functional stretching
- Ademhalingstechnieken
- Voeding- en supplementenleer
- Laboratorium test advies en analyse
- Omega 3 ratio bloedtesting

Voordat we beginnen met behandelen, analyseren we eerst de ingevulde vragenlijst om inzicht te krijgen in alle lichaamssystemen en wie we voor ons hebben. Vervolgens beginnen we met een houding- en bewegingsanalyse om afwijkingen op te speuren en te kijken wanneer en waar de pijn zich bevindt. Daarna nodigen we je uit om op de behandeltafel plaats te nemen voor de volgende stap. Deze stap is een uitvoerige testmethode om ‘geremde spieren’ op te sporen welke bij kunnen dragen aan de klacht. Vervolgens zullen we verschillende manuele technieken toepassen om deze ‘disfuncties’ op te lossen. Na elke interventie zullen we vragen hoe het de pijnklacht beïnvloedt alsmede de beperking in houding en beweging. Als we alles naar tevredenheid hebben hersteld, krijgt de klant gerichte bewegingsadvies mee naar huis.

Wij zien dit bewegingsadvies als een essentieel onderdeel en als aanvulling op de behandeling. Verder krijg je advies op alle pijlers op het gebied van jouw gezondheid en levensstijl om een nog bredere progressie te kunnen maken.

We nemen standaard een vingerprik test af om bloedglucose niveaus te monitoren. Maar er is meer! We nemen (tegen betaling) ook andere bloedtests af . 

Eén daarvan is een EMB bloedtest. De EMB bloedtest geeft inzicht in:

-Energie problemen

-Vitamine en mineralen tekorten

-Voedingsovergevoeligheden

-Bacteriën, infecties en schimmels

-Zware metalen belasting

-Hormonale disbalansen

 

Een andere test is de Omega 3 ratio test. Deze test geeft in onze ogen informatie die iedereen zou moeten willen weten met :

-Chronische klachten

-Overgewicht

-Hartklachten

-Mensen die opzoek zijn naar een bruisende gezondheid

-Mensen die willen voorkomen dat ze ziek worden 

-Mensen die vaak ontstekingsklachten of pijnklachten hebben

-Mensen met onbegrepen pijn- en/of vermoeidheidsklachten

 

De omega 3 ratio test kan een verhelderend inzicht geven in het ontstaan van chronische ontstekingen. Omega 3 is een essentieel vetzuur voor de menselijke gezondheid. Naar aanleiding van de testuitslag geven wij gericht advies.

 

Verder bieden wij klanten de mogelijkheid via de huisarts testen aan te vragen.

Bij C-kracht leren we je hoe voeding werkt. Dat is nodig zodat je precies weet wat je op welk moment moet doen. We geven je op de persoon gerichte adviezen om op een gezonde manier gewicht te verliezen en aan vitaliteit te winnen. 

We zien in de praktijk dat de meeste mensen minder problemen hebben om af te vallen, maar dat het een uitdaging blijkt om op gewicht te blijven. 

De magie zit hem in de exit strategie. Deze is snel en simpel te leren om zo, wanneer je eenmaal op het gewenste gewicht bent, dit vast te houden. Met als gevolg een bruisend en energiek bestaan.

Nee, bij C-kracht werken we vooral met onbewerkte producten. Geen pakjes en zakjes. Wel kan het zijn dat we bepaalde voedingssupplementen adviseren op basis van jouw unieke 

proces. Dit is een advies en geen verplichting.

Zeker weten! Samen is natuurlijk veel leuker dan alleen. We leveren wel maatwerk. Jullie proces kan er anders uit zien, want ieder lichaam is uniek. 

Bij het afvallen hangt het af van je wensen. Als we je coachen, adviseren wij om eens in de 4 tot 6 weken af te spreken. Wij zitten er bovenop, zodat we op de best mogelijke manier kunnen helpen naar het gewenste resultaat. 

 

Bij het verhelpen van pijnklachten is de frequentie heel erg verschillend. Dit hangt af van de pijnklacht of op hoeveel plekken er pijn wordt ervaren. Wij zijn altijd eerlijk en transparant over hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben. Dit is altijd een schatting en kan nooit als waarheid worden aangenomen. Ieder lichaam is uniek en valt niet altijd te voorspellen. We zijn ons ervan bewust dat het voor veel mensen een investering is en zullen er daarom alles aan doen om met de portemonnee mee te bewegen van de klant. De eigen inzet van de klant kan hierbij een belangrijke factor zijn, met name wat betreft het opvolgen van de 

adviezen.

 

Hoewel het van veel factoren afhankelijk is, hebben we wel een gemiddeld slagingspercentage. We hebben de meeste pijnklachten opgelost in 2-5 behandelingen, verspreid over 2 tot 10 weken. Nogmaals dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

-Bereidwilligheid tot volledige medewerking

-Onverwachte onderliggende schade en ontstekingsprocessen.

Bij chronische aandoeningen werkt het anders. Dit zijn processen die in sommige gevallen heel snel kunnen verbeteren maar in andere gevallen kan het een speurtocht zijn die maanden of jaren duurt waarbij we meerdere interventies en leefstijlveranderingen moeten toepassen. 

Die keuze ligt volledig bij jezelf natuurlijk,  maar wij adviseren afhankelijk van de persoon 

gemiddeld 1 keer per kwartaal een ‘’C-kracht AP(L)Ktje’’ te doen van je lichaam om zo te voorkomen dat er weer pijnklachten optreden.

Jazeker! Dat hebben we natuurlijk het liefst; iedereen in blakende gezondheid! Onze benadering is de beste keuze voor preventieve zorg. We adviseren bepaalde bloedonderzoeken om te kijken wat er intern uit balans kan zijn zodat we preventief kunnen handelen en de gezondheid verder kunnen optimaliseren. Verder bekijken we jouw lichaam met ons anatomische vizier en lossen onderliggende beperkingen op, zodat je een pijnvrij en vitaal leven kunt blijven leiden.

Wij gebruiken een unieke mix van de best werkende behandeltechnieken en zijn constant op zoek naar beter. Deze zoektocht gaat in veel gevallen buiten het gebaande pad van erkende instanties.

 

Wij zijn druk bezig om onze behandelingen vergoed te krijgen door de zorgverzekeraars.

Hiertoe doen we opleidingen die ons de officiële erkenning geven die nodig is.

Het heeft dus onze absolute aandacht, maar het is een langdurig proces waar we in zitten en helaas moeten we dus nog even geduld hebben. Maar….. er wordt aan gewerkt!

Wij zien het menselijk lichaam als een geheel. Vaak denken we dat de pijnlijke plek, ook de plek van het probleem is. Dat zou kunnen, maar is in het grootste gedeelte van de gevallen niet waar. Het lichaam denkt niet in isolatie, maar als een samenwerkend geheel. Pijn is een communicatie middel van het lichaam om aan te geven dat er iets niet goed gaat, met de nadruk op iets. Dit kan dus een spier zijn die niet de juiste functie uitvoert, je houding, verminderde slaapkwaliteit, ademhaling, voeding, beweging, training, stress kunnen ook 

die zelfde pijn veroorzaken. 

 

Wij combineren de beste werkende behandeltechnieken in combinatie met leefstijl interventies om het lichaam snel weer in een optimale staat voor herstel te brengen! Echt een totaalplaatje dus en dat maakt het verschil.

Op het moment dat je lichaam niet optimaal functioneert, ga je op zoek naar de oplossing. Veel trajecten focussen op symptoombestrijding. Bij C-kracht weten we dat wanneer je achter de oorzaak komt, het probleem pas echt opgelost kan worden. Wij denken anders en completer dan de meeste behandelaars, met als doel om snel en blijvend resultaat te behalen.

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk om je zo snel mogelijk te leren kennen. Sterker nog we hebben veel informatie nodig om niet alleen jou, maar vooral ook je lichaam te leren kennen. 

Neem een flesje water mee. Het is nodig om na de behandeling goed te drinken om alle vrijgekomen afvalstoffen te kunnen voeren.

Door jouw nuchtere bloedglucose te meten, kunnen we meer controle krijgen over je gezondheid.

Gezonde suikerspiegels zijn van levensbelang. Ontregeling van dit systeem kan voor ernstige klachten zorgen zoals: vermoeidheid, eetstoornissen, schade aan de ogen, insuline resistentie en zelfs diabetes. Frequent meten levert de gegevens die nodig zijn om controle te nemen over je leefstijl, stressniveaus, voeding en sportschema. Het is een handige manier om inzicht te krijgen in hoe deze handelingen je bloedglucose beïnvloeden. 

 

Om deze waarde goed te meten moet je nuchter zijn of 2,5 uur van te voren niks eten en drinken. Je kunt wel water, koffie en thee drinken, uiteraard zonder suiker en melk. 

U kunt de betaling voldoen per PIN of contant.

U heeft altijd de keuze om te kiezen voor een behandelaar. Het is goed om te weten dat we allemaal volgens dezelfde denkwijze en behandelmethode werken. De kwaliteit is gelijk. 

Jazeker, u kunt altijd gebruik maken van het aanwezige toilet. Deze bevindt zich in de wachtruimte, onder de trap (bruine deur).

U kunt gratis parkeren tegenover ons pand in de parkeerhavens.

De oefeningen beschouwen wij als “deel 2” van de behandeling en zijn hard nodig voor een duurzaam resultaat. 

Vermijd synthetische kleding. Voor dames is het praktisch om een hemd als top te dragen.

  • Neem een badlaken/grote handdoek mee voor op de behandeltafel;
  • Een flesje water, voor na de behandeling;

Om de spieren weer de juiste functie te laten uitvoeren, kan er soms een onaangename pijn/gevoeligheid worden ervaren. Vaak is dit bij de eerste behandeling het meest gevoelig, daarna wordt het snel veel minder.

We herstellen de spierfuncties met manuele handelingen. Tijdens deze handelingen beïnvloeden we het spier/bindweefsel zodat er minder spanning aanwezig is en de spieren beter worden aangestuurd. Dit kan 2 -  5 dagen als beurs/gevoelig/anders ervaren worden. Heftige reacties komen ook voor! Deze geven inzicht over het herstellend vermogen van je lichaam, die is in zo’n geval niet optimaal.

Je mag tijdens een behandeling of coachsessie altijd je partner of ouder meenemen.

Wij hebben het ideale cadeau voor je gezondheid; De C-kracht cadeaubon. Deze kun je aanschaffen in de praktijk of doorneen berichtje sturen.

Een behandeltraject kan iemands leven enorm ten goede veranderen. Een eerste zetje met een C-kracht cadeaubon kan heel waardevol zijn.

Wij zijn altijd discreet. Alles wat besproken wordt of waargenomen verlaat nooit de kamer.

De oorzaak van de klacht vraagt in veel gevallen om beweging of sporten.

Onze ervaring leert dat wanneer de klant vooruitgang merkt, de zin om te bewegen vaak als vanzelf komt. 

Je kunt zonder verwijzing een afspraak inplannen. Je kunt dit doen via de website, social media of door te mailen of te bellen.

Onze praktijk is gevestigd op de Klipper 8, 1132 GV te Volendam

Jazeker! Wij maken pakketten op maat naar wens van de klant. Des te meer de klant afneemt des te groter het voordeel. Vraag ernaar bij één van de therapeuten.

Een gezonde relatie met bewegen en trainen is heel belangrijk om te werken aan je gezondheid. Meestal zijn de zaken die je het minst graag doet, juist heel belangrijk om te gaan doen. Trainen is hier een voorbeeld van. Wij motiveren je graag! Wij leren je om jouw lichaam op de juiste manier te belasten en sterker te maken. Dit is altijd een mix van kracht, conditie en mobiliteit!

Op onze Facebookpagina vind je ervaringen van klanten die je al zijn voor gegaan. We kunnen ons goed voorstellen dat je je eerst wilt inlezen.

Als je houdt van kwaliteit en resultaat dan ben je bij C-kracht op het juiste adres. Om nog meer inzicht te krijgen in hoe jouw ideale proces er in onze ogen uitziet, nodigen we je uit voor een gratis kennismakingsbehandeling. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de website en facebook kun je zelf een afspraak inplannen.

Een consult duurt 45 minuten. 

Een gratis kennismakingsbehandeling duurt 20 minuten.

Onze informatie folder ligt voor je klaar in de wachtruimte van de praktijk op de Klipper 8 in Volendam.

We zijn constant bezig met kwaliteitsverbetering, door trainingsdagen, nieuwe opleidingen en het onderling delen van kennis. Tevens kijken we altijd met grote interesse uit naar de feedback die we krijgen van onze klanten.

  • maandag: 08:00 - 17:00 Tel: 0624856828
  • dinsdag:   08:00 - 16:00 Tel: 06 23 96 47 24
  • woensdag:08:00 - 18:00 Tel: 06 13 41 86 83
  • donderdag:08:00 - 18:00 Tel: 0624856828
  • vrijdag:      08:00 - 17:00 Tel: 06 13 41 86 83
  • zaterdag:   0800 - 1200 Tel: 06 13 41 86 83

Een afspraak maken kan via de website, via facebook of Instagram, via email en bovenstaande telefoonnrs.

Bent u verhinderd? 

Dan verzoeken wij u minimaal 48 uur voorafgaand aan de afspraak uw afspraak te annuleren. Dit kunt u doen door de link te gebruiken van de afspraakbevestiging die u per mail heeft ontvangen, maar ook door te bellen, te mailen, te appen of via social media.

Indien u binnen 48 uur voorafgaand aan de afspraak wilt annuleren,

behouden wij ons het recht om de afspraak in rekening te brengen.

In goed overleg zijn er altijd mogelijkheden om aan huis af te spreken of op de gewenste locatie. Informeer naar de kosten die hieraan zijn verbonden.

Hoe kunnen wij je helpen

We kijken naar alle lichaamssystemen, maar onze aanpak bestaat uit drie hoofdelementen: behandeling, voeding en beweging.

Behandeling

Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Dankzij een combinatie van allerlei technieken die daarop inspelen, boeken wij prachtige resultaten.

MEER OVER DE BEHANDELING

Voeding

Voeding speelt een cruciale rol in preventie van ziektes, behandeling van ziektes en het optimaliseren van onze algehele gezondheid.

MEER OVER VOEDING

Beweging

Een optimale beweging van elk lichaamsdeel is misschien wel het belangrijkste element voor elk proces wat met gezondheid te maken heeft.

MEER OVER BEWEGING

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.